In Новини

От 17 – 24 август 2014 г. в София и Велико Търново ще се проведе четвъртото издание на Международния студентски форум „Бъдещите световни лидери“. За първи път домакин на ежегодното събитие ще бъде Софийският университет „Св. Кл. Охридски“.

Конференцията на тема: „Неравенствата в световната политика: Как да се справим с настоящите икономически различия?“, е организирана от студенти и преподаватели от катедра „Политология“ на Алма матер в партньорство със Студентския съвет на Софийския университет и Токийския университет.

Официалното откриване на конференцията ще се състои на 18 август 2014 г. от 9:30 часа в Аулата на Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Специален гост-лектор ще бъде проф. Кръстьо Петков, председател на Съюза на икономистите в Българияq той ще изнесе лекция на тема „Economic Inequalities and Global Crisis: The Painful Decline of the Dominant Paradigm“

Приветствия към участниците ще отправят Ректорът на Софийски университет проф. Иван Илчев, служебният министър на образованието и науката доц. Румяна Коларова и д-р Стойчо Стойчев – началник на политическия кабинет на министъра на образованието и науката, представители на Министерството на външните работи на Република България, на Посолството на Япония в Република България, деканското ръководство на Философския факултет, ръководството на катедра „Политология“.

В Международния студентски научен форум ще участват преподаватели и студенти от Бразилия, Индия, Египет, Киргизстан, Мексико, Южна Африка, Швейцария, Тунис, Япония и България.

Четвърта по ред, конференцията цели да създаде глобално общество от учени и студенти от различни държави, които срещат еднакви значими в световен мащаб предизвикателства в развитието си и изпитват необходимост да дискутират по тези теми със свои връстници от целия свят.

Програма за откриването: на английски език, на български език.

Свържете се с нас

В момента ни няма, но можете да ни изпратите писмо.

Not readable? Change text. captcha txt