In Новини

На 27.02.2013г. на заседание на АС на СУ „Св. Климент Охридски” бе отменено взетото в края на януари решение за повишаване на семестриалните такси с 8 процента в Университета. Студентите посрещнаха това с радостни викове, след като два часа бяха стояли и протестирали навън. Университетското ръководство се съобрази с искането на студентите, които за няколко дена по време на сесия успяха да съберат 4000 подписа в подкрепа на желанието си.

Дали променената политическа обстановка или единството на студентите и официалните им представители бе причината за това решение, не е важно. Важното е, че студентите бяха единни, а от този ден нататък – и непротивопоставени на Университета. Оттук насетне следва гласуваната от АС работна комисия да обсъди и изготви искания, чието удовлетворяване да реши из основи проблемите, които стоят пред нас.

Ние неведнъж заявихме желанието си за широка дискусия и съвместни действия в тази насока. Надяваме се, че с обединени сили ще успеем да постигнем повече и ще отстраним причината за създаване на напрежение между студенти и университет. Защото те са ЕДНО и като такова трябва да действат.

Оставаме в готовност да подкрепим университета си, както той показа, че може  да подкрепя студентите си, ако реши. С общи действия и уважение едни към други очакваме да протече и работата на сформираната комисия, за да бъдат крайните резултати адекватни и удовлетворяващи всички.

Колеги сме, когато сме заедно!

От студентите

Свържете се с нас

В момента ни няма, но можете да ни изпратите писмо.

Not readable? Change text. captcha txt