In Новини

Български център на жените в технологиите организира обучение "#codeEU: Girl. От кухнята на програмирането" на 17 октомври 2014г, насочено към момичета и жени, които искат да се развиват в сферата на технологиите, иновациите и предприемачеството. Събитието е част от Европейската седмица на програмирането, инициатива на Европейската комисия и под патронажа на нейния вицепрезидент Нели Крус.

В рамките на половин ден, участниците ще имат възможността да се запознаят отблизо със софтуерни компании, с езиците на програмиране и с различните професии, свързани с кодирането, ИТ предприемачеството, създаването на сайтове и мобилни приложения. Обучението е напълно безплатно и изключително подходящо за студенти, които имат нужда от кариерно ориентиране за възможности за развитие в ИКТ сектора.

Фокусът е насочен към момичета, които се интересуват от технологии или са от технологични специалности. Опит в програмирането не е нужен. Детайли за условията за участие, формуляра и програмата, могат да се намерят на страницата на Центъра в секция „Новини” тук.

Свържете се с нас

В момента ни няма, но можете да ни изпратите писмо.

Not readable? Change text. captcha txt