In Новини, Образование, Събития

Уважаеми колеги,

Надяваме се, че през лятото сте успели да отпочинете и да се заредите с енергия за постигане на настоящите и бъдещите Ви цели! Това се случи с нас, организаторите и участниците в първата Студентска академия на СУ.

Радваме се да споделим с всички вас, че в началото на месец август с много настроение и в планинската атмосфера на с. Гудевица се проведе първата по рода си Студентска Академия, организирана от алумни на Студентския съвет при СУ и експерти-обучители от Националния младежки форум.

Благодарение на участниците в Академията, СС на СУ гласува да отпусне по-голямо финансиране за втория етап и да допусне повече студенти, които да се включат в нейното продължение в края на месец септември/ началото на октомври.

Първият етап на академия имаше за цел да даде основни познания за видовете политически течения и техните ценности, формите за гражданско и политическо участие, да разясни същността и структурата на академичната общност в Университета и да развие умения за водене на дебати, лобиране и лидерство у участниците.

Вторият етап ще се фокусира върху знания и умения, необходими за всеки студентски колектив с желание за изграждане на пълноценна организация, способна да създава промени и да твори средата около себе си. Ще засегнем аспекти като организационна култура, създаване на стратегия и целеполагане, ефективна комуникация и изграждане на екип, младежки и студентски политики, организиране на събития, работа с университетската администрация и органи за управление.

За Вашето участие е нужно да попълните формата за регистрация.

Подборът на участниците ще се извърши основно на база мотивацията за участие, а резултатите ще бъдат оповестени на 10.09.
Крайният срок за попълване на заявленията за участие е 06.09 (неделя), 17:00.

Мястото за провеждане на втория етап на Академията е почивната база на МОН „Шумнатица”, а датите, през които ще сме заедно за още пет дни, са 29-ти и 30-ти септември, 1-ви, 2-ри и 3-ти октомври.

Разходите по настаняване (нощувки и храна), транспорт (от София до „Шумнатица“ и обратно) и материали, необходими за обучението, са осигурени от Студентския съвет на СУ.

За повече информация относно Студентската академия на СУ можете да проверите тук.

Ако възникнат въпроси, не се колебайте да ни пишете на studentacademysu@gmail.com

Силата е с нас!

Свържете се с нас

В момента ни няма, но можете да ни изпратите писмо.

Not readable? Change text. captcha txt