In Новини, Общежития

От днес трябва да можете да си видите вашия името на вашия СУСИ акаунт. За какво ви е нужен той?

Системата за управление на студентската информация (СУСИ) e единна информационна система за студентите на СУ. СУСИ акаунта ви може да ползвате за всички ресурси на СУ -> достъп до вътрешната страница на сайтовете на СУ, факултетите, системите за общежития, запишете спорт, електронни разплащания, университетската поща Zimbra, системата за електронно обучение Moodle и не на последно място системата СУСИ.

В СУСИ вие може да проверите вашите оценки, справки за кредитите, записвате дисциплини, да правите справка за здравното ви осигуряване и да пишете от време на време на разни хора.

Вашия СУСИ акаунт може да разбере от тук. Първоначалната парола за СУСИ профила ви е ЕГН, но силно се препоръчва да я смените. Тогава тя се сменя автоматично на всички места, където ползвате за логване СУСИ акаунт. Само за електронната пощата паролата не се сменя автоматично.
Ако случайно не ви е създаден акаунт се обръщате към СУСИ администратори.

След като се преборите със СУСИ акаунтите ви, може да си пуснете заявка за направата на акаунт в университетската поща Zimbra.

След 15-ти септември ще има пълна яснота за разпределението по потоци и групи за всички специалности.

Не забравяйте от 1 до 10 септември да попълните електронното заявление за кандидатстването на общежитие. Упътване за попълването на електронното заявление може да намерите тук.

Записването за спорт ще бъде от 6 до 10 октомври.

Официалното откриване на академичната година е на 1 октомври, тогава ще си получите и книжките.

Не забравяйте да си платите здравните осигуровки. По закон, училищата са задължени да ви осигуряват до края на м.юни, тъй като тогава са ви изготвили дипломите. В масовия случай трябва да платите здравните си осигуровки (16.80 лв./месец) за м. ЮЛИ, АВГУСТ и СЕПТЕМВРИ. Ако не ги платите до 25 число на следващия месец – ви се трупат лихви. Може да го направите и предварително.

Пример: Отивате до 25 септември в районото поделение на НАП плащате за 3-те месеца. За м.ЮЛИ ще имате лихва за 1 месец закъснение, а за м.АВГУСТ и СЕПТЕМВРИ няма да имате никаква лихва.

Свържете се с нас

В момента ни няма, но можете да ни изпратите писмо.

Not readable? Change text. captcha txt