In Конкурси, Новини

Знаем, че сесията наближава, времето се затопля и всички сме или на вълна учене за изпити, или мечтаещи за почивка на морето и в планината, но …искаме да ви представим един интересен проект – първата в България Студентска академия, която съчетава ученето и положителните емоции по уникален начин. 

Тя ще се проведе между 11.08 и 16.08 в град Смолян. Какво представлява?

Специално създадена среда за учене чрез преживяване. Тя дава необходими знания и умения за всеки един активен млад човек. Академията ще ви срещне със специалисти от различни области, с нови познати със сходни интереси, както и с други млади хора, активно действащи в младежкия сектор.

Нашите цели са развиване на общностен дух, интерес и активност по въпроси от образователно и гражданско естество, самоусъвършенстване и развитие на умения, създаване на колектив от осъзнати, отговорни и инициативни млади хора.

Водени сме от желанието за подобряването на условията и средата в Университета, както и за личното развитие и реализиране на студентите в избраната от тях посока.

Първият етап от Академията ще се проведе между 11.08 и 16.08, като в него са включени панели по темите Гражданско участие, Политически течения и ценности, Лобиране и Академична общност, Дебатиране и Лидерство.

За участие студентите трябва да се регистрират чрез електронната форма.

Селекция на база споделената мотивация ще определи 60 от кандидатствалите, които ще имат възможност да участват в обучението.

Вторият етап на Академията ще представлява подготовка за работа в официалните представителни органи на студентите – студентския съвет и факултетните студентски съвети. Ще задълбочим повече в същността на студентското самоуправление, ефективната работа в екип и организационните умения, управленските и административните органи в Университета, както и в планирането, приоритизирането и осъществяването на проекти и инициативи.

До този етап ще стигнат само 30 от първоначалните 60 участници, като селекцията отново ще се осъществи според мотивацията.

 

Работата в органите за студентско самоуправление дава възможност да постигнете много за своите колеги и факултети, както и да развиете лични умения и компетенции, но същевременно е свързана и с носенето на отговорност и вземането на важни решения. Именно затова намираме за нужно да предложим обучение, в което желаещите да се подготвят и да бъдат максимално ефективни за себе си и другите.

 

Срокът за подаване на електронните формуляри за участие е 15.06 (23:59), а да кандидатстват могат да всички учащи в СУ „Св. Климент Охридски”.

 

Студентски съвет в партньорство с Националния младежки форум организират Академията с идеята да инвестират със средства и труд своето време в усъвършенстването и израстването на студентите от Университета.

С нетърпение очакваме да се срещнем с вас!

 

Студентски съвет при Софийски университет

„С идеята за помощ и подкрепа на студентските интереси и идеи”

 

Национален младежки форум

„Време е младите да вземат думата”

 

ЗАЩОТО СИЛАТА Е В НАС!

Свържете се с нас

В момента ни няма, но можете да ни изпратите писмо.

Not readable? Change text. captcha txt