INTERNATIONAL CUISINE IV – равносметката :)2014-06-022014-06-02https://sustudents.bg/wp-content/uploads/2022/01/istinsko-pravilno-logo-sin-bez-syanka-arial-bg.pngСтудентски съветhttps://sustudents.bg/wp-content/uploads/2014/06/SSava-CUISINE.png200px200px
За четвърта поредна година Студентски съвет, съвместно с Факултетен студентски съвет на Факултета по класически и нови филологии, организира международна кулинарна вечер, на която чуждестранните студенти на Софийския университет ни поканиха да дегостираме традиционните за страната им ястия.
Тази година събитието се проведе в „Мензата”. Подготовката за някои почна още в 10 сутринта, като през целия ден студентите можеха да разчитат на професионалната помощ, оказана им от персонала на заведението.
Страните, представени на тазгодишното издание на „International cuisine” бяха 7 на брой : Гърция, Турция, Азербейджан, Полша, Франция, Палестина, както и домакините от България, в лицето на студентите от специалност „ Минало и съвремие на Югоизточна Европа”, който достойно представиха родината.
Четиричленното жури, натоварено с тежката задача да избере само един победител, след дълга дегустация на пикантни и свежи салати, разнообразни месни ястия, както и десерти, потопени в шоколад и такива на млечна основа, взе решение. Първото място грабна Азербейджан, на второ се класира Полша, а третото място си поделиха две балкански държави – Гърция и България.
И тази година обаче, по традиция, основната подправка си остана забавлението и положителните емоции, които споделиха всички присъединили се в готвенето и оценяването.
Изказваме благодарности на екипа Поделение „СБО“, който през целия ден и цялата вечер бе до нас, на г-н Здравко Григоров – Зам. директор на Поделение „СБО“, направление „Столове“ и доц. Евгения Бенова – Зам. ректор на Софийски университет, които взеха присърце нашата инициатива и без, които тя нямаше да се осъществи!