In Новини

За четвърта поредна година Студентски съвет, съвместно с Факултетен студентски съвет на Факултета по класически и нови филологии, организира международна кулинарна вечер, на която чуждестранните студенти на Софийския университет ни поканиха да дегостираме традиционните за страната им ястия.

Тази година събитието се проведе в „Мензата”. Подготовката за някои почна още в 10 сутринта, като през целия ден студентите можеха да разчитат на професионалната помощ, оказана им от персонала на заведението.

2014-06-02_223717Страните, представени на тазгодишното издание на „International cuisine” бяха 7 на брой : Гърция, Турция, Азербейджан, Полша, Франция, Палестина, както и домакините от България, в лицето на студентите от специалност „ Минало и съвремие на Югоизточна Европа”, който достойно представиха родината.

Четиричленното жури, натоварено с тежката задача да избере само един победител, след дълга дегустация на пикантни и свежи салати, разнообразни месни ястия, както и десерти, потопени в шоколад и такива на млечна основа, взе решение. 2014-06-02_224021Първото място грабна Азербейджан, на второ се класира Полша, а третото място си поделиха две балкански държави – Гърция и България.

И тази година обаче, по традиция, основната подправка си остана забавлението и положителните емоции, които споделиха всички присъединили се в готвенето и оценяването.

Изказваме благодарности на екипа Поделение „СБО“, който през целия ден и цялата вечер бе до нас, на г-н Здравко Григоров – Зам. директор на Поделение „СБО“, направление „Столове“ и доц. Евгения Бенова – Зам. ректор на Софийски университет, които взеха присърце нашата инициатива и без, които тя нямаше да се осъществи!

2014-06-02_2254382014-06-02_2237172014-06-02_2242312014-06-02_2241242014-06-02_2241322014-06-02_2242232014-06-02_2242422014-06-02_224310

Свържете се с нас

В момента ни няма, но можете да ни изпратите писмо.

Not readable? Change text. captcha txt