In Новини

International cuisine at Sofia University

Международна кухня II в Софийския университет

Уважаеми колеги,
Комисия по Международна дейност към Студентски съвет на СУ, Факултетен студентски съвет на ФКНФ и Асоциация на чуждестранните студенти в Софийския университет „Св. Климент Охридски“, организираха на 6 април 2012 в ресторант „Алма Матер“ второто издание на International cuisine, в което традиционно се включват чуждестранните студенти на СУ, Eразмус студентите, а български студенти защитават честта на България с традиционни наши ястия.
Събитието бе съпроводено от много емоции: с ентусиазъм и интерес бе посрещната първата част – Съзтезанието по приготвяне и аранжиране на салати. Познаването на традиционните ястия от различните държави премина доста сполучливо. И разбира се, най-голям интерес беше проявен към последния етап от инициативата – дегустирането на приготвените от студентите ястия.
Тази година участници бяха студенти от Германия, Латвия, Палестина, Киргизстан, Турция и Япония, като за участниците от последните 3 държави това е втора година, в която стават част от този проект. Събитието бе уважено от наши преподаватели, колеги, както и гости от Асоциацията на турските студенти в България, които връчиха книги с рецепти на победителите в отделните кръгове.
В креативния „Салата тур” участниците създадоха истински произведения на изкуството. Победител стана отборът на Елиана Михайлова (Японостика 2 курс) и Мариян Иванов (Немска филология 3 курс). В последния етап тричленно жури избра победителя сред готвачите: първо място бе за Елвира Сатълканова от Киргизстан (3 курс Европейски съюз и европейска интеграция в СУ) второ място спечели България, а трето – Бану Акгюн от Турция (3 курс Европейски съюз и европейска интеграция в СУ).
Вечерта завърши с много вкусна храна, торта, и добро настроение! Очакваме ентусиазъм и готварски умения от всички колеги, които имат желание да участват и следващата година!
Много снимки от кулинарното събитие, можете да видите – ТУК!

Свържете се с нас

В момента ни няма, но можете да ни изпратите писмо.

Not readable? Change text. captcha txt