In Кандидатстудентска кампания 2024, Новини

На 10 март 2024 г. в Централното фоайе в Ректората при голям интерес от над хиляда кандидат-студенти се проведе Денят на отворените врати в Софийския университет „Св. Климент Охридски“, който организирахме от Студентски съвет.

На специални щандове, представящи 16-те факултета на Университета, всеки от стотиците посетители имаше възможност да получи изчерпателна информация за интересуващите го специалности. През целия ден представителите на Студентския съвет, на факултетните студентски съвети и на администрацията отговаряха на множество въпроси, свързани с начина на кандидатстване, сроковете за подаване на документите, както и с възможностите за реализация след завършването на бакалавърската или магистърската програма.

Кандидат-студентите се запознаха с настоящи студенти, които се обучават в желаните от тях специалности, като така успяха да чуят какво е да си студент в Софийския университет. Те научиха повече и за извънаудиторните дейности, които им предлага най-старото висше училище в България, в какви клубове по интереси могат да участват, за студентския живот, за възможностите да ползват общежитията и библиотеките. Мнозина от бъдещите студенти се интересуваха и от програмата „Еразъм+“, от стажантските програми, както и от условията за получаване на стипендии.

Посетителите имаха възможност да наблюдават любопитни демонстрации, представени от студенти от Биологически факултет, Факултета по химия и фармация и от Физическия факултет, както и да се запознаят с различни образци на минерали и инструменти, предоставени от студентите от Геолого-географския факултет.

Екипът на Студентския съвет на Софийския университет благодари на всички за проявения интерес, новите запознанства, както и за емоциите, преживени през деня. Пожелаваме успех на всички кандидат-студенти и на следващата ни среща с тях да можем да се обърнем един към друг с „колега“.
Въпреки че централните порти бяха затворени, ние оставаме насреща за всички Ваши въпроси, свързани с кандидатстудентската кампания.
Не се колебайте да се консултирате със сайта на Софийския университет, да се свържете с телефоните за кандидатстудентската информация (02/9308 400; 02/9308 522; 02/9308 544) или да зададете въпросите си към нас през социалните ни мрежи  – Facebook: Студентски съвет при СУ,  Instagram: @suindetails или на имейл: mail@students.uni-sofia.bg
Свържете се с нас

В момента ни няма, но можете да ни изпратите писмо.

Not readable? Change text. captcha txt