Словосъчетанието „Студентско самоуправление” за всеки млад човек, който е избрал да остане в България и да учи в Софийски университет „Св. Климент Охридски”, вероятно има различно значение. Това, към което Студентски съвет се стреми вече цели двайсет години от създаването си през 1997 г. е едно за всички тези различни помежду си млади хора – вярата в НАС, а не само „в мен”. Вярата в силата на студентската общност като важна част от академичната общност на най-старото и престижно висше училище в България. Вярата в това, че всяко важно решение е в нашите ръце и всеки проблем има своето разрешение. Вярата е ефекта от задружните ни усилия в името на по-доброто ни образование,  по-добрите ни условия за реализация и вярата в смисъла от гражданската активност, която да доведе до по-ефективно държавно управление  на страната ни.

До днес, въпреки всички трудности през изминалите преходни двайсет години, Студентски съвет при Софийски университет „Св. Климент Охрдиски” продължава да подържа високото си ниво на работа, като всяка година десетки студентски представители се трудят доброволно в полза на благото на общността ни. Пазим своята демократичност и прозрачност, завещани ни от създателите на Съвета и се борим за все по-голямото ни участие във взимането на решения относно бъдещето ни.

През 2016 г. заявихме своите високи амбиции да превърнем конкурса „Студент на годината на Софийски университет „Св. Климент Охрдиски” в традиция, а церемонията по награждаване на победителите – в престижно събитие, на което най-добрите и изявени студенти да получат заслужените поощрения за своята работа. Днес – година по-късно смеем да твърдим, че положихме стабилна основа и целите ни стават все по-високи.

Конкурсът „Студент на годината на Софийски университет „Св. Климент Охрдиски” 2017 г. отново ще се проведе под патронажа на проф. дфн Анастас Герджиков – Ректор на Университета и ще завърши с официална церемония по връчване на наградите на победителите, която ще се състои на 9 май – датата на учредяване на Студентски съвет, в Аулата на Софийски университет „Св. Климент Охридски”.

В продължение на три седмици всички студенти и докторанти на Софийски университет „Св. Климент Охридски” ще имат възможността да кандидатстват за участие в конкурса като подадат документи, придружени с приложения, отговарящи на изискванията. Участниците ще трябва да убедят конкурсното жури, че заслужават наградата.

Наградите отново се присъждат в категории, съобразени със съответните професионални направления, в които се обучават кандидатите, с цел да се дадат еднакви възможности на всички участници.  Както и през изминалата година се предвиждат категории за високи спортни постижения, както и за доброволческа дейност в полза на обществото. Това, с което се гордеем през 2017 г. е въвеждането на категория и за колегите ни докторанти, което доказва желанието ни за приобщаване на все-повече колеги към общността на конкурса.

Надяваме се на много и изключително добри кандидатури, които за поределен път да докажат таланта на младите българи. 

Очаквайте да обявим и членовете на тазгодишносто жури, както и всички официални спонсори и партньори на конкурса „Студент на годината на Софийски университет „Св. Климент Охрдиски” 2017 г.

Свържете се с нас

В момента ни няма, но можете да ни изпратите писмо.

Not readable? Change text. captcha txt