In Новини

Финал на футболния турнир – „Купата на Студентски съвет“

Поздравления за всички взели участие на футболния турнир – „Купата на Студентски съвет“. Благодарим Ви за коректното поведение на играчите и за феърплея, който показаха отборите.
Класирането на отборите е следното:
1. Винкел Сити
2. Ботафаго
3.ФК География 3 курс
4. Happy Hour

Тук е и мястото да поздравим момичетата, които взеха участие в демонстративния мач на турнира- справиха се отлично!

След много оспорвана групова фаза на турнира, 8-те най-добри отбори на таз годишното издание на турнира ,,Купа на Студентски съвет 2011г.“, продължиха своя успешен път към четвъртфиналите.

Сблъсъците бяха изпълнени с напрежение и отборите, които продължиха към полуфиналите успяха да пречупят своите противници с минимални резултати. Така малко след обяд в петък – 13.05.2011г. се оформиха двете полуфинални двойки на турнира, а именно: Ботафаго – Happy Hour и Винекл Сити – ФК География 3 курс. И двете полуфинални двойки се бяха срещали по-рано в груповата фаза на турнира и тогавашните им срещи бяха завършили с равен резултат, поради тази причина публиката очакваше зрелищни и изпълнени с напрежение двубои.

Първата среща завърши с убедителна победа за Ботафаго с резултат 4:0, докато отбора на Викел Сити успя да пречупи своя противник с 2:0. Така в ранния следобяд на фаталния петък 13 станаха ясни таз годишните финалисти на най-силния турнир проведен до този момент. Ботафаго се изправяше срещу Винкел Сити.

Мачът започна с натиск на Ботафаго, което доведе и до резултат – най-добрият играч  на терена – Ангел Иванов отбеляза великолепен гол след като пое топката малко след центъра шутира безпощадно и откри резултата за своя отбор. Постепенно Винекл Сити се окопитиха и заиграха както бяхме свикнали да ги виждаме в предишните дни. За тяхно съжаление те не можаха да материализират превъзходството си от края на първото полувреме и така двата отбора се оттеглиха в почивка при резултат 1:0 за отбора на Ботафаго.

Второто полувреме започна с тотален натиск на Винкел Сити, което им донесе успех – в началото на полувремето след изпълнение на пряк свободен удар те успяха да изравнят резултата. До края на срещата не се случи нищо интересно и двата отбора играеха по-скоро за равния резултат, отколкото за победата в редовното време.

При изпълнението на дузпи нервите на Винкел Сити се оказаха по-здрави и те заслужено се поздравиха с победата в мача, а и цялостно участие в турнира.

В мачът за 3 и 4 място – отбора на ФК География 3 курс успя да сломи Happy Hour отново след изпълнение на дузпи, след като редовното време завърши 0:0.

За най-полезен играч на турнира бе обявен капитана на Ботафаго – Ангел Иванов, а голмайстор стана Светлозар Иванов от Златен Скункс.

Свържете се с нас

В момента ни няма, но можете да ни изпратите писмо.

Not readable? Change text. captcha txt