In Новини

Финал на Футболен турнир 2010

Завърши Футболният турнир за 2010г, организиран от Студентски съвет на СУ и Департамента по спорт, който се проведе от 26 април до 5 май 2010г. на стадион „Академик”!
Финалната среща беше изключително оспорвана – двата отбора, претенденти за първото място – „Не смееш, Дони” и ФК „Райков” играха с невероятен хъс! Отборът „Не смееш, Дони” грабна купата и медалите за първо място с 4:3, надделявайки над своя съперник ФК „Райков“!
Първите три отбора бяха наградени от организаторите както следва: купа за трето и второ място, а първенците получиха купа и медали за всеки един играч. Иван Казаков – капитан на „Хабсбургите“, които заеха третото място, беше отличен с приза –  „Голмайстор на турнира по футбол на Студентски съвет 2010г.“ за отбелязаните от него 16 гола!

Прочетете интервютата с двамата най- успешно представили се футболисти – капитанът на „Не смееш, Дони“ – Димитър Шалъфов и голмайсторът на Футболен турнир 2010 – Иван Казаков, капитан на „Хабсбургите“

Интервю с Димитър Шалъфов – капитан на отбора победител във Футболния турнир – “Не смееш, Дони”

Първо искам да Ви поздравя за успеха в турнира, организиран от Департамента по спорт и Студентски съвет. Какво е мнението Ви за нивото на турнира тази година. Лесно ли извоювахте победата?

Д.Ш.: Благодаря сърдечно. Ние като участници във всички турнири досега, заемали винаги челни места, шампиони и вицешампиони, мислим, че и тази година турнирът беше на доста високо ниво. Отборите бяха много коректни и добри, организацията беше на шест, финалният мач беше много добър. Поздравяваме и опонентите, които се представиха екстра.

За първа година ли сте победители? Доколкото разбрах имате традиции в турнира?

Д.Ш.: По-миналата година бяхме шампиони, а сега бяхме сборен отбор от миналогодишните и по-миналогодишните шампиони. Затова и името ни беше ‘‘Не смееш, Дони‘‘.

Как избрахте името на отбора?

Д.Ш.: Ние сме странстващи трубадури, простак поети и древни аристократи от стар бохемски род. Избрахме това име, понеже често се нахъсваме за неща, които не смеем да направим. Когато някой ни каже ‘‘не смееш‘‘, ние печелим веднага!

А откъде идва Дони?

Д.Ш.: Дони идва от името на другия отбор – ‘‘Дони и Момчил‘‘.

Кой беше най-трудният мач в турнира?

Д.Ш.: Финалът с Райков. Мачът беше много завързан. Също и мачът с ‘‘Хабсбургите‘‘ беше труден и доста се озорихме с тях, специални поздравления и за тях.

Как намирате съдийството? Беше ли справедливо?

Д.Ш.: Всичко беше справедливо. Все пак това е съдия Игнатов, който свири в ‘‘А‘‘ група, така че по-добро съдийство от това нямаше как да има!

Интервю с Иван Казаков от отбора на „Хабсбургите”– отбелязаните от него шестнайсет гола го направиха голмайстор на Футболния турнир

Здравейте, искам да Ви поздравя за това, че показахте безспорен талант като станахте голмайстор на турнира! Мислехте ли, че ще станете голмайстор?

И.К.: Не съм го мислел, защото съм защитник.

Вашият талант помогна ли Ви за това отбора ви да върви напред?

И.К.: Мисля, че да!

Догодина ще се включите ли отново в турнира и ако да, със същия или с друг отбор?

И.К.: Разбира се, че със същия. Ние играхме и миналата година и отново станахме трети. А амбициите ни догодина са да завоюваме първото място!

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

Координатор по награждаването: Людмил Миланов

Интервю: Христо Севов – Главен секретар на Студентски съвет на СУ

Снимки: Крика 🙂

Редактор: Лилия Костова

Свържете се с нас

В момента ни няма, но можете да ни изпратите писмо.

Not readable? Change text. captcha txt