In Новини, Събития

Уважаеми колеги,

Асоциацията за университетски спорт „Академик“ (АУСА) и Националното представителство на студентските съвети в Република България (НПСС) отново организират Университетски зимни игри и Зимен университет, като мероприятието ще бъде проведено в курортен комплекс Пампорово в периода 22-25.03.2021 г. при спазване на всички противоепидемични мерки.

2021 година е изключително ключова за зимните спортове с провеждането на Световната зимна универсиада. Националния университетски шампионат по ски алпийски дисциплини и националния университетски шампионат по сноуборд ще бъдат квалификация за определяне участниците за Световните зимни студентски игри през месец декември 2021 година в Люцерн (Швейцария).

С цел да се даде възможност на студентите, които нямат спортни умения в зимните спортове, се организират и провеждат адаптирани спортно-състезателни игри и се изключват индивидуални шампиони и висши училища, като резултатите влияят върху комплексното класиране на УЗИ и ЗУ Пампорово 2021.

 

📌  Кой може да участва като състезател на Софийски университет „Св. Климент Охридски“?

Право на участие имат студенти и докторанти, обучаващи се в Софийски университет „Св. Климент Охридски“, с активни студентски права.

Нямат право на участие студенти и докторанти, картотекирани в клубове по ски алпийски дисциплини и сноуборд (картотекираните в клубове студенти/докторанти, които нямат сключен трудов договор за извършване на професионална спортна дейност, имат право на участие в Университетски зимни игри и Зимен университет за 2021 година).

 

📌  Кои видове спорт са включени в Университетски зимни игри и Зимен университет за 2021 година

  • ски алпийски дисциплини (гигантски слалом) (мъже и жени)
  • сноуборд (мъже и жени)
  • ски рали (мъже и жени)
  • бърза шейна (отборно)
  • снежна щафета (отборно)

 

📑 Как мога да участвам?

За да кандидатствате за състезател на Софийски университет „Св. Климент Охридски“, трябва да:

1. Подготвите следните документи:

 

2. Попълните следния формуляр за участие в Университетски зимни игри и Зимен университет – 22-25.03.2021 г., Пампорово: https://docs.google.com/forms/

*Формулярът ще бъде достъпен до 23:59 часа на 14 март 2021 година (неделя).

*Одобрените кандидати ще бъдат информирани в срок до 15 март 2021 година (понеделник).

 

При възникнали въпроси можете да пишете на Facebook страницата на Студентски съвет при Софийски университет „Св. Климент Охридски“ или на имейл sportcommission@students.uni-sofia.bg.

 

Подробна информация, програма и условия за участие ще намерите на: http://www.winter2021.eu

 

 

 

Свържете се с нас

В момента ни няма, но можете да ни изпратите писмо.

Not readable? Change text. captcha txt