In Новини

Студентски съвет при Софийски Университет „Св. Климент Охридски” отново защити интереса на студентите и успя да се пребори за намалението на студентските такси за действащите студенти – платено обучение.
Историята започва в началото на март месец, когато Ректорското ръководство обяви намеренията си за вдигане на таксите. Студентски съвет беше категоричен. Още тогава заявихме, че разбираме финансовите трудности на Университета, но не може да се говори за увеличение на таксите за действащите студенти. Същевременно поискахме структурни промени и отчет за какво ще бъдат изхарчени допълнителните средства от таксите на новоприетите студенти.
През изминалия месец септември при нас постъпиха сигнали, че действащите студентите в платена форма на обучение са принудени да плащат увеличени суми. След намесата на Студентски съвет и гласуване на Академичен съвет в края на месец септември, увеличението за ВСИЧКИ действащи студенти платено обучение бяха намалени до нивата от миналата година и няма да бъдат увеличавани до края на обучението им.
Всеки който е платил завишената сума може да си върне парите на касите на Университета или да му останат като остатък за втората семестриална такса.
Благодарим на колегите, че ни потърсиха, за да докажем отново, че сме избрани, за да бъдем защитник на Студентските интереси и сме готови винаги да влезем в сблъсък, за да отстояваме справедливостта.

Свържете се с нас

В момента ни няма, но можете да ни изпратите писмо.

Not readable? Change text. captcha txt