In Новини

Студентски съвет с нов председател


На 19.12.2011 (понеделник) в Аулата на Университета, членовете на Студентски съвет избраха нов председател. В надпреварата за председателското място се впуснаха четирима кандидати: Антоанета Георгиева (ФСлФ), Виктор Гугушев (ЮФ), Искрен Арабаджиев (СтФ) и Камен Киров (ФФ). След първия тур на изборите, от борбата за поста отпаднаха Искрен Арабаджиев и Камен Киров. Така на Общото събрание на Съвета се проведе и втори тур на изборите. В него гласовете се разпределяха между Антоанета Георгиева и Виктор Гугушев. С преднина от няколко гласа за Председател на Студентски съвет (2011-2013) бе избрана Антоанета Георгиева.

В своите предизборни платформи и четиримата членове се обединха около няколко общи идеи: прозрачност в действията на Студентски съвет, навременна информираност, работа на Съвета, ориентирана изцяло към проблемите на студентите на Университета, както и изграждане на добра връзка между обучаващите се и администрацията в Алма матер. Сред основните приоритети на новоизбрания Председател ще бъдат изграждане на добри взаимоотношения с други студентски организации в страната, примери за добри практики,иницииране на срещи с представители на МОМН и Комисията по образованието, науката и въпросите на децата, младежта и спорта към Парламента. По този начин ще бъдат изготвяни предложения за реформи във висшето образование в България.

Припомняме, че изборът на нов председател бе наложен след Вота на недоверие към Христо Банов (гласуван на ОС на СС на 13.12.2011), който председателстваше Съвета близо месец.

Свържете се с нас

В момента ни няма, но можете да ни изпратите писмо.

Not readable? Change text. captcha txt