In Новини

Всяка година на 21 март се отбелязва „Световният ден на поезията“, който се провежда под инициативата на ЮНЕСКО от 1999 година насам. В тази връзка „Градски четения“, съвместно със „Студентски съвет на Софийски университет“ организират следващият, вече шести поред, литературен флашмоб – част от поредицата внезапни, кратки литературни четения, на които всеки чете на глас по площади, в метрото, из улици, в сгради…

ВАЖНОТО
– Този път само поезия;
– Накрая текстовете се оставят в специален кош, търсете го;
– Напишете на листа и своето читателско име;

===============

А. Събитието

В световния ден на поезията елате пред университета, поканете хора, не стойте близо един до друг и очаквайте знак. Точно в 16.00 ще започне да чете някой от организаторите. Верижно, един по един, трябва да се включват всички останали, за да се достигне до точката на всеобщо едновременно четене. Малко се изчаквайте. Накрая оставяме текста в коша и се разотиваме. Четем и заминаваме!

Б. Текстовете
Само поезия… На всякакви езици, от всякакви времена, от всякакви места: прочетете поезията по принцип. На страницата е добре да има следната допълнителна информация:
– “Градски четения” (литературен флашмоб)
– „Световен ден на поезията (ЮНЕСКО)”, 21 март 2010
– името на автора и произведението + (ако е различно) името на този, който го e прочел на глас…

В. Времето и мястото
Започваме точно в 16:00. Не закъснявайте дори и пет минути – горе-долу толкова продължава всичко. Елате през централния вход на Софийския университет, между братята Евлоги и Христо Георгиеви, на самото стълбище или пред него.

Г. Запис
Моля, помогнете с видео или със снимки! Ако не четете – снимайте и разпространявайте четенето навсякъде.

Можете да потвърдите присъствието си във Facebook.

Leave a Comment

Свържете се с нас

В момента ни няма, но можете да ни изпратите писмо.

Not readable? Change text. captcha txt