In Новини

Връчване на студентска каса „Антикриза” и подписката в

подкрепа на българското

висше образование

На 20 май 2010г. представители на Студентски съвет на СУ „Св. Климент Охридски” връчиха жълтите стотинки от студентската каса „Антикриза” и подписката в подкрепа на българското висше образование и протеста организиран от Студентски съвет на СУ в Министерство на образованието, младежта и науката.

Представителната група студенти беше приета от зам.-главния секретар на МОМН – г-жа Марияна Ламбова, която е и директор на дирекция „Финанси”. С нея бе проведен обстоятелствен разговор за положението, в което се намира в момента висшето образование.

Г-жа Ламбова прие подписката и официалното-писмо становище на Студентски съвет на Софийски университет „Св. Климент Охридски” като обеща да бъдат предадени на Министъра на образованието, младежта и науката – г-н Сергей Игнатов.

Студентската каса „Антикриза” също бе предадена на зам.-главния секретар на МОМН, но тя каза, че се надява искрено да не се стига до момент, в който българското висше образование да се подпомага и да се кърпят дупки в бюджета на МОМН от личните финанси на студентите.

В каса „Антикриза“ бяха събрани 65 лева, с които се надяваме Министерството на образованието, младежта и науката да закърпи някоя малка дупка в орязания си бюджет. А подпискатата събра над  3000 парафа на студенти и преподаватели.

Официалното-писмо становище на Студентски съвет бе заведено и в деловодството на Министерски съвет на Република България.  То е адресирано до Министър председателя на Република България – г-н Бойко Борисов и има копие до Министъра на образованието, младежта и науката – г-н Сергей Игнатов.

Официално-писмо становище на Студентски съвет на СУ „Св. Климент Охридски“
Свържете се с нас

В момента ни няма, но можете да ни изпратите писмо.

Not readable? Change text. captcha txt