In Новини

Студентите от СУ  „Св. Климент Охридски“ с два приза от „Студент на годината 2010“


На церемония, като на оскари приключи Националният приз „Студент на годината”, който се провежда за четвърта година под мотото  – „В подкрепа на висшите училища по изкуствата”. Над деветдесет студента от тридесет и два университета се съревноваваха за приза „Студент на годината”, които бяха оценявани от експертно жури, а самите награди бяха връчени в Малък градски театър зад канала.

За победител в тазгодишното издание „Студент на годината” беше определен Деян Иванов от Висше транспортно училища „Тодор Каблешков” , чиято награда лично връчи министърът на образованието, младежта и науката проф. Сергей Игнатов – патрон на събитието.

Студентите от СУ „Св. Климент Охридски” завладяха две от призовите места в наградите за научни постижения, класифицирани съобразно ПМС №125 на МС от 24.06.2002г. по области на образование и професионални направления:

Теодор Мирославов Тотев – Софийски университет “ Св. Климент Охридски” в категория  “Социални, стопански и правни науки”.

Димитър Славов Димитров – Софийски университет “Св. Климент Охридски” в категория  “Природни науки, математика и информатика”.

А в останалите категории награди получиха:

Иван Тодоров Тодоров – Академия за музикално, танцово и изобразително изкуство – Пловдив в категория “Педагогически науки”

Енчо Тилев Тилев – Пловдивски университет “Паисий Хилендарски” в категория „Хуманитарни науки”

Деян Красимиров Иванов – Висше транспортно училище “Тодор Каблешков” в категория  “Технически науки”.

Тома Ивов Щилянов – Лесотехнически университет – София в категория “Аграрни науки и ветеринарна медицина”.

Георги Петров Божилов – Национална спортна академия  “Васил Левски” в категория “Здравеопазване и спорт”.

Хрисимир Здравков Дамянов – Национална музикална академия  “Панчо Владимиров” в категория  “Изкуства”

К-т гл. Ст. Десислава Ангелова Русева – Висше военноморско училище  “Н. Й. Вапцаров” в категория  “Сигурност и отбрана”

За чуждестранен студент на 2010 година, комисията определи Джонатан Джеймс Крос от Висше училище Международен колеж – Добрич.

За цялостен принос, Изпълнителният съвет на Националното представителство на студентските съвети в Република България определи Зорница Танева от Пловдивски университет  “Паисий Хилендарски” и Мирослав Луканов от Национална спортна академия „Васил Левски”.

За най- известен български студент в света беше избран Васко Василев.

Снимки от Национален приз „Студент на годината“


Свържете се с нас

В момента ни няма, но можете да ни изпратите писмо.

Not readable? Change text. captcha txt