In Новини

Уважаеми колеги,

след проведения университетски рефередум по повод организирането на среща на студентите на СУ „Св. Климент Охридски“ с г-н Станислав Трифонов и неговите колеги от „Шоуто на Слави“, резултатите са известни и волята на студентите е ясна. С „Да“ на въпроса „Желаете ли Студентски съвет да организира среща-дискусия със Слави Трифонов по отношение на Референдума със студентите в Университета?“ са отговорили 373 (67%) от гласувалите студенти, а с „Не“ – 186 (33%) от тях.

Това показва, че резултатът е в полза на организирането на такава среща. За жалост, избирателната активност е изключително ниска – 559 от 22 011 (регистрирани към 11.01.2016 г.) студенти на СУ „Св. Климент Охридски“ са употребили правото си на глас. Това прави само 3%, а предварително обявената долна граница за легитимност на вота беше 13%. Неактивността на нашите колеги до известна степен се дължи и на факта, че системата, чрез която се провеждаше вотът, беше изключително нестабилна и много от желаещите не успяха да се регистрират и да гласуват в нея.

В този ред на мисли, СС към СУ не може да се ангажира да организира среща между студентите на СУ и екипа на „Шоуто на Слави“ на територията на Университета. От друга страна обаче, ние няма да пренебрегнем желанието на студентите, които инициираха това събитие, както и тези приблизително 400 човека, които дадоха своето „Да“, и ще окажем подкрепата си за реализирането на такава среща, но извън територията на СУ „Св. Климент Охридски“. Студентски съвет към СУ още веднъж поднася извиненията си за проблемите, възникнали пред студентите по време на провеждането на този университетски референдум, и се ангажира да ги отстрани във възможно най-кратък срок с цел недопускането на подобни затруднения.

На посочения e-mail за подаване на сигнали и оплаквания са постъпили 50 писма, които ще бъдат обрабоетни и резултатите ще бъдат прибавени към текущите за по-голяма обективност на вота. СС към СУ благодари на всички студенти, които се включиха във втория университетски референдум, и се надява на по-голяма активност по въпросие, които засягат всички нас – и като студенти, и като граждани.

Свържете се с нас

В момента ни няма, но можете да ни изпратите писмо.

Not readable? Change text. captcha txt