In Новини

Проектът „Европейски стипендии и награди“ се удължава

с още две години


46 млн. лева допълнително ни отпуска Европейският социален фонд по проекта „Студентски стипендии и награди“ по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“, обявиха  от Министрество на образованието, младежта и науката.

По същата програма досега за 21 месеца са изплатени 39 млн., поясни г-н Пламен Славов от МОМН. Комитетът за наблюдение на оперативните програми, обаче е разрешил да продължим програмата с още две академични  години и дори е увеличил със 7 млн. сумата, на която можем да разчитаме. Общата сума вече е 46 мил. лева. Всички редовни студенти с добър успех ще могат да кандидатстват в интернет на специализирания сайт, като всеки семестър 15 000 души ще могат да разчитат на стипендия, която в момента е 90лв. на месец, а наградите са еднократно за семестър по 200лв.

Предимство досега в получаването на награди имаха отличници в техническите и инженерните специалности. От следващата учебна година 2010/2011, обаче с тях ще бъдат поощрявани и студентите от педагогическите специалности, поясни г-н Пламен Славов.


Комисията по европейски стипендии и награди на СУ „Св. Климент Охридски“ се надява и през новата академична година интересът към тези стипендии да бъде още по-голям, отколкото е бил до сега. Също така ще бъде помислено и за промени в организацията на подаване на документи. Повече подробности ще съобщим на всички колеги на есен!

Свържете се с нас

В момента ни няма, но можете да ни изпратите писмо.

Not readable? Change text. captcha txt