In Новини

Позиция на Студентски съвет на СУ „Св. Климент Охридски“ относно случая с Ботаническата градина


Днес /01.04.2011г./ на Академически съвет, след новопостъпила информация от Министерски съвет, бяха взети следните решения:
1) Отлагане на ефективното прекратяване на учебни занятия до заседанието на МС идната сряда – 06.04.2011 г.;
2) Символично заключване на централния вход на сградата на Ректората в понеделник – 04.04.2011 г.;
3) Организиране на символичен поход на студенти от Биологически факултет на СУ до Ботаническата градина в гр. Балчик – 04.04.2011г.
4) Насрочване на извънреден Академически съвет в сряда – 06.04.2011 г. за анализиране взетото същия ден решение на МС и вземане окончателно решение относно ефективните протестни действия;

Студентски съвет подкрепя решението на Академически съвет за символично затваряне на Ректората с цел защита собствеността на СУ ‘’Св. Климент Охридски’’ и е солидарен с ръководството  в решението му за поход на студенти до Ботаническата градина в Балчик. По време на заседанието бе категорично заявена позицията на Съвета, че прекратяването на учебната, научната и административната дейност е неприемлива форма на протест към този момент. Вярваме, че ръководството на Университета и Министерски съвет ще стигнат до благополучно решение на проблема и няма да се стигне до ощетяване на студентите и нарушаване на учебния процес.

Екипът на СС на СУ

Свържете се с нас

В момента ни няма, но можете да ни изпратите писмо.

Not readable? Change text. captcha txt