In Новини

Студентска юридическа общност Нексус ви кани на официалното представяне на организацията, което ще се състои на 30 май от 18:30 часа в Аулата на Ректората на Софийски университет „Св. Климент Охридски“.

Студенти от първи до трети курс от специалност Право и Международни отношения в Университета се обединяват, за да създадат студентска юридическа общност „Нексус“. Целта на обединението е да даде на студентите повече практически знания и възможност да се докоснат до работата на българските институции. Осъзнавайки пренаситеността на пазара на труда с юридически кадри, както и нарастващите нужди на държаватa и бизнеса от практически подготвени професионалисти, управителният борд на организацията си поставя амбициозната задача да помогне на студентите да бъдат най-добре подготвени за бъдещото си работно място и най-вече да разкрият пред младите хора перспективите за работа в България.

На събитието са поканени магистрати, ръководители на държавната администрация и политици, бивши възпитаници на Юридически факултет на Софийския университет, а самото представяне на организацията ще постави началото на сътрудничество между представителите на държавните учреждения и студентите за съвместни бъдещи проекти. Бъдещите инициативи на общността ще са свързани с осигуряване на стажове в държавния и частния сектор, публични лекции, придобиване на ноу-хау от доказали се в правната професия юристи, предоставяне на информация за конкурси, научна дейност, конференции и др.

Организацията се е заела с амбициозната задача да организира практически семинари, дискусии с гост лектори, доказали се в юридическата област, състезания и други подобни проекти с пракческа насоченост.

Събитието ще бъде придружено от музикална програма и ще завърши с коктейл за гостите. Тук можете да откриете и самото събитие – https://www.facebook.com/events/666408743424556/?fref=ts

Осъществява се с подкрепата на Студентски съвет.

Заповядайте!

Свържете се с нас

В момента ни няма, но можете да ни изпратите писмо.

Not readable? Change text. captcha txt