In Конкурси, Новини

Отборът на Софийския университет „Св. Климент Охридски” победи в състезанието по медиация и преговори на Виенския център по международен търговски арбираж (VIAC) на 02.07.2016 г. Нашият отбор се нареди пред отбори от цял свят, избрани след продължителна селекция. Това е исторически и първи по рода си успех за България в международно състезание по право и преговори.
Горди сме да заявим, че като Студентски съвет на Софийски университет, ние подкрепихме финансово отбора на два пъти – през миналата 2015 година за четвъртото издание на състезанието и през тази година за петото издание.
Това е исторически и първи по рода си успех за България в международно състезание по право и преговори. Нашите момчета победиха отбори с дългогодишна традиция в обучението по преговори, за повечето от които английският е роден език.
Под ръководството на своя треньор Дима Александрова двамата студенти Ивайло Икономов (IV. курс – „Право”) и Георги Еленков (II. курс – „Право”) успяха да преминат през всички кръгове на състезанието. На четвърт и полуфиналите те победиха два бразилски отбора и извоюваха грандиозна победа на финала под овациите на повече от 120 професионални медиатори, юристи, треньори, състезатели и др.
Решителната битка бе с американския отбор на SUNY Buffalo University, като след силен мач, благодарение на добра стратегия и ловки преговорни техники, Иво и Георги извоюваха победата. Медиацията е все по-предпочитан и популярен способ за решаване на спорове по извънсъдебен път, при който една трета, неутрална страна (медиатор) подпомага страните заедно да достигнат до взаимноизгодно съгласие и решение на своя казус.

 

Свържете се с нас

В момента ни няма, но можете да ни изпратите писмо.

Not readable? Change text. captcha txt