In Новини

Наградените студенти от първия по рода си филологически студентски конкурс „Български текст на песен” са:


Иван Савов е роден в град Силистра през 1996 г. Студент е по право в СУ „Св. Климент Охридски”. Проявява интерес в областта на историята и литературата, а в свободното си време обича да пише стихове, да свири на китара и да пътува.

Мари-Виолет Йовкина е родена през 1997 година в град Дупница, сега тя е студентка по медицина в СУ „Св. Климент Охридски”. Интересите ѝ се разпростират от природните науки до изкуствата. Обича да свири на китара, да рисува и да пише стихове и песни през свободното си време. Главната ѝ цел е да помага, както на хората, така и на животните,  да допринесе за развитието на България в различни аспекти.
Десислава Петрова е на 28 години, родена и живееща в град Плевен. От 2013 година е дипломиран бакалавър по българска филология във Великотърновски университет „Св. св. Кирил и Методий”, а в момента следва магистратура по предучилищна и начална училищна педагогика в плевенския филиал на университета – Педагогически колеж гр. Плевен. Интересите ѝ са свързани с литературата и музиката. Съвсем отскоро пише стихове в свободното си време и една от големите ѝ мечти е някой от тези стихове да стане песен.


Конкурсът се организира за втора поредна година, но за първи път се прави с партньори, а именно –  Студентски съвет при СУ. Церемонията по награждаването се проведе в Нова конферентна зала на 9 юни от 19ч., на която се представи песента по текст на миналогодишния лауреат. След сесията студентите и екипът на организатора Атанас Нейчев ще започнат работа по текстовете на тазгодишните финалисти.

Свържете се с нас

В момента ни няма, но можете да ни изпратите писмо.

Not readable? Change text. captcha txt