In Новини

На 1-3 юни 2017 в Санаторно-оздравителен комплекс „Камчия“ се проведе ежегодното издание на форума „Изгряващи звезди“, организиран от JA България. „Изгряващи звезди“ е състезание между учебни компании, създадени в курса на обучение по предприемаческата програма на JA България. Целта на програмата е в процеса на обучение, студентите да създадат учебна фирма, която презентират пред инвеститори и се съревновават за различни награди.

За поредна година Студентите от СУ се представиха отлично, като от 17 отбора 4 бяха от Софийски университет.

Голямата награда от 10 000 лева и работно пространство в JA Startup Hambar спечели учебна компания „Lexis“, съставена от Емил Кирилов, Владимир Генчев, Деян Денчев, Билял Местанов, Милуш Карадимов. Екипът разработи приложение, което подпомага работата на отделите „Обслужване на клиенти“. То дава съвременно решение, базирано на изкуствен интелект, което автоматично извлича основни ключови думи и теми на текстове и предлага отговори на и-мейли.

Отборът Bluestone, съставен от Мишел Георгиев, Здравко Шехов, Мария-Вероника Ничева, Силвена Митева и Тихомир Янев, спечели наградата за „Най-иновативна идея“ и покана да посети Брюксел.

Студентите разработват нов канал за дигитална реклама, гарантиращ ръст в продажбите, използвайки бийкъни.

Екипът CareerUp, в състав Мартин Пацов, Десислава Дойчинова, Стоян Иванов и Теодора Паликарска, спечели наградата “Най-иновативен продукт“. Те получиха наградата за своята онлайн платформа, която свързва студенти с бизнес ментори и помага на младите хора да стартират своята кариера успешно.

Отборът Tatoos.bg, представители на магистрите на Факултета по Математика и Информатика, спечели наградата „Моята първа компания“ на стойност 1000 лева.

 

Отборите бяха подготвяни от доц. Петко Русков.

Свържете се с нас

В момента ни няма, но можете да ни изпратите писмо.

Not readable? Change text. captcha txt