In Новини

Форум – открита дискусия

Младежки уъркшоп: България, Европа и арабският Изток. Сътрудничество. Възможности. Перспективи.

образование, култура, бизнес, туризъм, гражданско общество и проекти


Има възможности за активизиране на отношенията? Има желание за реализиране на инициативи? Има желание и енергия за разработване на съвместни проекти?


… ами, ДА!


Заповядайте на една среща. Просто среща. Всеки ще се представи, ще каже кой е, ще каже какво го интересува, какво иска, кого или какво търси. И ще изслуша останалите. А във втората част ще отворим работилница за идеи.


Кой ще дойде? Студенти, ученици, младежи от български, арабски и българо-арабски смесен произход, млади специалисти в различни области, амбициозни, креативни, отворени.


Какво ще получа? Уъркшоп, в който участват носители на различни култури, хора които се интересуват от арабския Изток, или са част от него, или са запленени от него или са ужасени, но като минимум – добре осведомени или желаещи да научат. Ще имаш възможност да участваш в нарочна дискусия, да изразиш позиция, да я защитиш, да разбереш. Или просто една интересна среща. Ислямът е деликатна тема, но може да поговорим и за това. И накрая – ще участваш в създаването на програмата на следващите срещи от тази поредица. Имаме нужда от твоето мнение, позиция, знания и впечатления. Ще си ко-организатор!


Мога ли да взема някой с мен? Всеки, който иска да участва активно, да даде идеи или да предлага отговори, желание да отдели от времето си и в бъдеще, за да работи за развиване на българо-арабските отношения и взаимно запознаване с културните специфики.


За какво се прави тази среща? Целта е да се запознаем и заедно да направим план какво да правим нататък. Идеята е в този план да участват активно хора с интереси в посочените области. Ще разговорим и обособим все по-конкретни теми за следващите срещи. Не искаме да ви задаваме рамка, искаме да я съставим заедно, за да е полезно и смислено за всички.


Кога ще се случи това и къде? Софийски университет „Св. Климент Охридски”, зала Конферентна (под Паричен салон), 22 ноември, понеделник, от 18.00 до 20.00 ч.


Ще има ли други възможности? Много ясно! Идеята е тази среща да се случва редовно. Всеки месец. Следващата среща е с работна дата 10 декември 2010 г., пак в зала Конферетна, час: 17.30. Чакаме те!

Свържете се с нас

В момента ни няма, но можете да ни изпратите писмо.

Not readable? Change text. captcha txt