In Новини

Митинг – шествие на СУ „Св. Климент Охридски“

Уважаеми колеги,
Утре – вторник /16.11.2010г./ ще се проведе митинг – шествие на преподаватели, студенти и служители на Алма матер от 10:00 часа със следния маршрут – Ректорат на Софийски университет „Св. Климент Охридски” – бул. „Цар Освободител” – Министерски съвет – бул. „Дондуков” – Ректорат.
Исканията на университетската общност са:
1. Правителството, заедно с експерти от образователните и научни институции, да разработи още през първото тримесечие на 2011 г. национална стратегия за развитието на висшето образование, науката и технологиите и да съобрази философията на бюджетната си политика с него.
2. Очакваме още през първото тримесечие на 2011 да бъде предложен от правителството конкретен подход, който да гарантира инвестиране в качественото образование и наука.
3. Правителството да определи адекватна държавна субсидия за издръжката на студент, отговаряща на изискванията за качествено обучение в съответната специалност.
4. Делът на средствата за висше образование и наука в бюджета на Република България за 2011 г. да  е съобразен с европейските стандарти.
5. Да се дадат категорични гаранции, че при евентуална актуализация на бюджет 2011 г., средствата, заложени за образование и наука, няма да бъдат засегнати по какъвто и да е било начин.
Ако смятате тези искания за Ваши, присъединете се към протестното – шествие!
Свържете се с нас

В момента ни няма, но можете да ни изпратите писмо.

Not readable? Change text. captcha txt