In Минута за Коледа, Новини, Събития

„Минута за Коледа“ е инициатива на Студентски съвет при Софийския университет „Св. Климент Охридски“, започнала през 2015 година.

В нейната същност стои идеята, че всеки може да отдели минута от своето време и да я подари на непознат за Коледа, като му напише писмо, а Студентски съвет, заедно с приятели, като вълшебни помощници ще отнесат посланието му в случайна пощенска кутия в България или по света.

Коледа може да е едновременно най-топъл и красив, но и най-самотен сезон. Ние не знаем къде и при кого ще се озоват нашите думи, но Коледа е време, традиционно прекарано „у дома“, затова ги пишем с любов и вяра, че ще се зарадват някого и ще стоплят нечий дом!

Покрай най-късите дни и най-тъмни денонощия в годината студентите от Софийски университет „Свети Климент Охридски“ ЗАЕДНО търсим начини да изпратим светлина!

Помогни ни да успеем – включи се и ти!

Можеш да го направиш като ни изпратиш писмо между 01. и 18. декември! Платформата на „Минута за Коледа“ ти предоставя възможността да ни изпратиш своето послание онлайн!

Как да се включиш? Тази година събитието ще протече по малко по-различен начин – писмата могат да бъдат изпратени дистанционно на платформата ТУК, създадена специално за събитието, намираща се на сайта на Студентски съвет при СУ.

Посланията на студентите ще бъдат разпечатани със специален шрифт, опаковани в красив плик и разпратени из цялата страна. Така студентите, когато се прибират за празниците, носят със себе си късче радост. Те ще се погрижат всяко писмо да намери пътя си към пощенска кутия, за да предадат тази радост, така че тя да изпълни всички краища на България!

Това е времето, в което всяка дума, всеки жест, топлят и дават надежда. В тази необичайна 2020. година, вярваме, че да намираме път един към друг е важно, защото ЗАЕДНО можем да преминем през всичко.

Отнема само една минута да направим Коледата по-красива!

Включете се! Очакваме вашите писма!

Свържете се с нас

В момента ни няма, но можете да ни изпратите писмо.

Not readable? Change text. captcha txt