In Новини, Събития

Уважаеми колеги,

За пета поредна година Университетският театър „Алма Алтер“организира Международния Арт-Форум "Алтер Его", който ще се проведе от 16 до 20 некември 2015. Целта на Форума е да отвори пространство за среща, обмен на опит и познания, на един кръг млади артисти, търсещи други, различни форми на театрално-правене.

Те ще имат възможността да се съзимерят и поучат не само с колегите си от страната, но и с чуждестранни такива, чиито търсения са в посоката на алтернативното мислене за театър.

Международният Арт-Форум ще се проведе от 16.11.2015г. до 20.11.2015г. и ще съдържа:

⇒ Спектаклов панел

Това ще бъде практическата част на Форума. В нея ще вземат участие творци на театралното изкуство, които имат определен авторски почерк и автентичен, новаторски изказ. baneri za vhod (1)-1Ще селекционираме известни трупи и спектакли, предизвикали интерес на някои от  най-престижните международни фестивали, в които сме участвали, сред които представители на  Полша, Италия, Испания, Чехия,Франция, Русия.

⇒ Дискусионен панел

Опирайки се на своите международни контакти, използвайки международната мрежа, в която присъстваме не само активно, но и успешно, ще поканим изтъкнати творци – драматурзи, режисьори, театрални критици, които ще дискутират както конкретните спектакли, така и техните проекции в основната тема на Форума – „Алтерантивният театър – алтернатива на какво?”

Тази година в рамките на Международния Форум ще бъде представена и ‘‘Антология на съвременната полска литература‘‘ от професор Копчински. Събитието ще се състои на 19.11 от 17:00 ч. в билиблиотеката на факултета по славянски филологии.

⇒ Алтери

     Своеобразен финал на "Алтер его" ще бъде церемонията по връчване на наградите "Алтери", които се организират от Университетския театър за втори пореден път. Автентичност, хумор, идеи и алтерски дух са въздух и вода на тази сцена, на която носителите на Оскарите ще бъдат шеговито изпързаляни. Този път с почетните тухли на "Алма Алтер" ще трябва да се прибират чуждестранните гости. Номинациите ще разберем когато му дойде времето. Това не превръща арт-форума в събитие със състезателен характер, защото той не търси резултатите от театроправенето, а обединява актьори от различни географски ширини в стремежа да открият живия театър. Да го събудят. Да се случат. И да продължат да се случват. Разделени. Заедно.

Международният Арт-Форум "Алтер Его" се провежда с любезното съдействие и финансова подкрепа на Студентски съвет на Софийски университет "Св. Климент Охридски".

Пълна програма на събитието можете да видите тук.

Свържете се с нас

В момента ни няма, но можете да ни изпратите писмо.

Not readable? Change text. captcha txt