In Новини

И нека театър @лма @лтер остане……

………такъв, какъвто е, защото той се е доказал и не бива да се авто-разрушава.  Театърът-лаборатория @лма @лтер,  е уникална по рода си театрална работилница – авангардна, синкретична, авторска, силно неконвенционална и интерактивна. Множеството награди и представления, които е донесъл на България и Софийският университет поради своята неповторима стилистика могат завинаги да бъдат заличени.

След дълги преговори и настъпления от страна на ръководството на СУ, към момента се водят редица преговори за нарушаване суверенитета и пространствата на театър-лаборатория @лма @лтер. В това число влизат проекти, които предвиждат режисьори (и не само) от различни театрални академии да използват напълно пълноправно Новата театрална  зала на Софийския университет „Св. Климент Охридски“, както и да бъде нарушена изцяло стилистиката и образът на театъра, чрез външни вмешателства абсолютно незапознати с рода на неговата дейност.

Присъединете се към студентите от „Алма Алтер“ на 25.04.2012 между 18.45-19.30ч. пред сградата на Ректората (новата пешеходна алея от страната на подлеза) в знак на подкрепа. Нека не позволяваме поредното нещо, с което България печели репутация и адмирации по цял свят да загуби достойнството си. Бъдете част от Мъртвия Пърформанс, за да не бъде той последното нещо, което студентите от Театралната трупа на @лма @лтер ще представят… В БЪЛГАРИЯ.

Студентски съвет на СУ „Св. Климент Охридски“ заста зад студентите от театър „Алма Алтер“ и безапелационно ги подкрепя, като настоява тази уникална работилниа на идеи, различни по вид постановки и таланти в СУ да не бъде „разрушавана“.
Официална декларация на Студентски съвет, относно запазването на театър „Алма Алтер“ – ТУК
Свържете се с нас

В момента ни няма, но можете да ни изпратите писмо.

Not readable? Change text. captcha txt