In Новини

“Интернет гледа на изток – предпоставки и следствия
за събитията в Близкия изток“

На 11 април от 17:00 часа в Зала 1 на Ректората Руслан Трад ще изнесе лекция на тема “Интернет гледа на изток – предпоставки и следствия от събитията в Близкия изток“.
След Египет, днес размириците и протестите продължават и в Либия, Алжир, Бахрейн, Йемен…
… Информацията относно случващото се там връхлита от всички страни, а протестите се организират бързо – буквално за ден-два.
Протестната вълна, заляла Близкия изток и Северна Африка до голяма степен започна на редовете на статиите в блогове, статусите и групите в социалните мрежи. Интернет определено има голяма заслуга за развитието на гражданското общество в арабския свят, но това винаги е имало определена цена.
На 11-ти април ще търсим отговор на въпросите за влиянието на социалните медии и интернет въобще върху участниците в протестите и какви са причините всичко да се случва сега и по този начин.
Гост лекторът – Руслан Трад, е млад експерт по темата, председател на организация за арабска култура – „Форум за арабска култура“ и организатор на множество мероприятия за популяризиране на арабската култура в България. Занимава се с разпространението на информация относно събитията в Близкия изток.
Повече за него и работата му можете да научите от блога http://ruslantrad.com/
 
Организатори на събитието са сп. “Българска Наука“ и Студентски съвет на СУ “Св. Климент Охридски“.
http://nauka.bg/
http://students.uni-sofia.bg/

 

Събитието във Фейсбук – ТУК
Свържете се с нас

В момента ни няма, но можете да ни изпратите писмо.

Not readable? Change text. captcha txt