In Новини, Общежития

УВАЖАЕМИ КОЛЕГИ,

Поради недостатъчен брой подадени кандидатури по време на вече изминалите избори за блок 17 и блок 50, вход А, избори за Домови съвети ще се проведат отново в блок 17 и блок 50, вход А на 14.12.2022 г.
Кандидатури се приемат от 02.12.2022 г. до 09.12.2022 г. на имейл dormitoryelections@students.uni-sofia.bg

❗Балотажът в блок 57, вход В, за четвърти член на Домовия съвет, също ще се проведе на 14.12.2022 г.

🕛 Часовете на провеждане ще се обявят заедно с кандидатите на 10.12.2022 г

❓Какво представлява Домовият съвет?
Всеки вход на общежитията има Домови съвет, който е съставен от четирима членове (студенти и докторанти) и Управителя-домакин на блока.

✅ Членовете на Домовия съвет избират един от тях да бъде Председател, той може да е студент или докторант.

❓ Какви са задълженията на Домовия съвет?
Всеки член на Домовия съвет има следните задължения:
➡️ да следи за спазването на реда във входа;
➡️ да извършва проверки на общите части и да сигнализира Студентски съвет и Поделение “Социално-битово обслужване”, когато има нередности.

Председателят на Домовия съвет е задължен да:
➡️ извършва ежемесечни хигиенни проверки, проверки за неправомерно пребиваващи лица, нарушение в материалната база и други съвместно с Управителя-домакин. При изразено желание, може да се включи и още един член на Домовия съвет.

❓С какво може да допринесе работата на Домовия съвет за подобряването на средата в блока?
➡️ Членовете на Домовия съвет могат да извършват дейности по подобряване на средата за живеене. Ако искате да направите споделено пространство, да почистите, да освежите облика на блока или имате други свежи идеи – Домовият съвет е Вашето място!
Най-важни са желанието и идеите, а участието в тази структура на студентското самоуправление дава всяка възможност за осъществяването им!

❓Какво получават членовете на Домовия съвет?
📌 Членовете на Домовия съвет получават 50% отстъпка от наема.
📌 Председателят на Домовия съвет получава символично парично възнаграждение, 70% отстъпка от наема, както и правото при възможност и наличие на свободни стаи, да живее самостоятелно в такава.

📃 Пълна информация за Правилата за провеждане на изборите за Домови съвети, необходимите документи и други можете да откриете тук.

❓При всякакви въпроси относно възможностите и задълженията на Домовия съвет, може да пишете на фейсбук страницата на Студентски съвет при СУ и Комисия по социално-битови въпроси на учащите

Свържете се с нас

В момента ни няма, но можете да ни изпратите писмо.

Not readable? Change text. captcha txt