In Новини, Стипендии

Уважаеми колеги,

До 1 декември 2021 година можете да кандидатствате за едногодишна стипендиантска програма на федерална провинция „Свободната държава Бавария“, чрез университета Регенсбург и неговия „Bavarian Academic Center for Central, Eastern and Southeastern Europe“.

Тя е за студенти, кандидатстващи за получаване на следдипломна квалификация (магистратура, докторантура) или желаещи едногодишен престой с цел провеждане на изследване в държавно спонсорирани университети в Бавария.

Стипендиите се предоставят за една година, с възможност за удължаване до максимум две години. Размерът на финансирането е 861 евро/месец, или 10 332 евро/година. За студентите с поне едно дете са предвидени 1021 евро на месец, или – 12 252 евро годишно.

Крайният срок за кандидатстване за получаване на стипендиите за учебната 2022-2023 г. е 1 декември 2021 г. чрез попълване на онлайн формуляр, наличен на:

• Уеб-страница на немски език: https://www.uni-regensburg.de/bayhost/stipendien/incoming/index.html

• Уеб-страница на английски език: https://www.uni-regensburg.de/bayhost/english-1/bayhost/english/scholarships/study-in-bavaria/index.html

За контакти: Ms Katrin Döppe, Bavarian Academic Center for Central, Eastern and Southeastern Europe

Address: Universitätsstr. 31, D-93053 Regensburg, Deutschland Tel.: +49 941 943 5049

E-Mail: info@bayhost.de; doeppe@bayhost.de

Уеб-страница: www.bayhost.de

Leave a Comment

Свържете се с нас

В момента ни няма, но можете да ни изпратите писмо.

Not readable? Change text. captcha txt