In Новини

Аз дарих! А ти?

Софийски университет ‘Св. Климент Охридски” се включва в кампанията на Български червен кръст, Национален център по трансфузионна хематология и Министерство на здравеопазването – „Бъди силен, дари кръв!”

В сградата на Ректората от 12 до 22 април между 10:00 и 14:30 часа ще бъдат отворени кабинети, в които всеки здрав човек на възраст от 18 до 45 години може да дари кръв.


Кампанията ще продължи до 14 юни – Световния ден на доброволния кръводарител. За първи път през 2004 г. 14 юни се превръща в специален ден за ознаменуване на доброволното кръводаряване и за изразяване на благодарност към безвъзмездните кръводарители под мотото „Кръвта е дар за живот. Благодарим ви“. На тази дата е роден Карл Ландщайнер, носител на Нобелова награда за откриването на системата АBО кръвни групи.


Благодарение на инициативата на Международната федерация на Червения кръст и Червения полумесец, Международната федерация на организациите на доброволните кръводарители, Международната асоциация по трансфузионна хематология и Световната здравна организация, съпричастни към Световния ден са 192 страни, 181 национални дружества на ЧК/ЧП, 50 национални организации на доброволните кръводарители и специалисти от трансфузионната мрежа по света.Свържете се с нас

В момента ни няма, но можете да ни изпратите писмо.

Not readable? Change text. captcha txt